Astăzi, pagina oficială a președintelui rus, Vladimir Putin a făcut public dialogul acestuia cu Alexei Miller, președintele companiei Gazprom. Discuția s-a centrat în jurul performanțelor companiei din anul 2019 și a planului pentru anul curent 2020. De asemenea, Miller a declarat și posibilitatea livrării de gaz pentru consumatorii din Siberia de Est și China.

Acesta susține că la finalul sezonului toamnă-iarna, compania a reușit să răspundă cererii consumatorilor ruși, dar și a celor străini. CEO-ul adaugă inclusiv faptul că la începutul sezonului, Gazprom a pompat 73.232 miliarde metri cubi de gaz natural în instalațiile de depozitare subterană. În prezent, capacitatea de producție a companiei este de 545 miliarde metri cubi, plus rezervele depozitate în subteran. Președintele Gazprom îl asigură pe șeful de stat că livrările de gaz pot fi dublate către clienții ruși în primul trimestru. De altfel, Miller declară că fără îndoială toate obligațiile față de toți consumatorii vor fi îndeplinite.

În ceea ce privește producția din anul 2019, aceasta a fost de 500,1 miliarde de metri cubi gaz și au fost exportate 199,3 miliarde, un număr mai mic comparativ cu anul record, 2018. Pentru anul curent, acesta ne spune că nu vor exista probleme în vederea îndeplinirii obligațiilor pentru finațarea programului de investiții 2020. De asemenea, compania își propune nu doar să construiască 1942 kilometri de conductă principală de gaz și să faciliteze funcționarea a 114 puțuri, ci și creșterea volumului de stocare subterană cu 180 milioane metri cubi de gaz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.