Statul chinez a lansat săptămâna trecută primul element al stației sale spațiale, care a fost propulsat de o rachetă. Potrivit declarațiilor purtătorului de cuvânt al Departamentului Apărării SUA, Mike Howard, Pentagonul urmărește îndeaproape traiectoria rachetei. De asemenea, se așteaptă reintrarea acesteia în atmosferă între 8-10 mai, însă actualizări vor fi făcute zilnic.

Situații similare au mai existat în trecut, însă de această dată au fost ridicate numeroase întrebări referitoare la resturile spațiale, reintrate necontrolat și fără măsuri de precauție. În urmă cu un an, resturile spațiale ale altor corpuri au trecut pe lângă New York sau Los Angeles aterizând în ocean. 

Racheta Long March 5B cântărește cca. 20 de tone, iar identificarea locației unde resturile vor ateriza este aproape imposibilă din cauza vitezei de deplasare, ne spune astrofizicianul Jonathan McDowell din cadrul Universității Harvard. Cu toate acestea, oceanul este cel mai plauzibil loc unde ar putea ateriza resturile. 

Oamenii nu ar trebui să își facă griji cu privire la rachetă, riscul ca aceasta să lovească zone populate este destul de redus, însă nu este neglijabil. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.