Biden numește revolta din 6 ianuarie o ”tentativă de lovitură de stat”

0
23
https://t.co/PVctfCumft

Președintele Biden a descris marți atacul din 6 ianuarie 2021 asupra Capitoliului SUA de către o mulțime de susținători ai lui Trump drept o tentativă de „lovitură de stat”.

„Mulțimea violentă din 6 ianuarie 2021, împuternicită și încurajată de un fost președinte învins, a căutat să câștige prin violență ceea ce a pierdut la urne”, a spus Biden în timpul unui discurs la Atlanta, în care a pretins pentru adoptarea legislației privind drepturile de vot.
„Să impună voința mafiei, să răstoarne alegerile libere și corecte și, pentru prima dată, prima dată în istoria Americii, să oprească transferul pașnic al puterii. Au eșuat, au eșuat, dar victoria democrației nu a fost sigură și nici viitorul democrației”.

„De aceea suntem astăzi aici: să ne opunem forțelor din America care prețuiesc puterea asupra principiului, forțelor care au încercat o lovitură de stat, o lovitură de stat împotriva voinței exprimate legal a poporului american, semănând îndoieli, inventând acuzații de fraudă și căutând să fură alegerile din 2020 de la oameni”, a continuat el. „Ei vor să domnească haosul. Vrem ca oamenii să conducă.”

Discursul a venit în urma adresărilor puternice ale lui Biden, care marchează aniversarea unui an de la atacul din 6 ianuarie săptămâna trecută. Discursul de marți pare să fie prima instanță în care președintele a folosit cuvântul „lovitură de stat” pentru a descrie atacul.

Alții, cum ar fi Fiona Hill, un fost oficial Trump al Casei Albe pentru securitate națională, care a depus mărturie în timpul primei sale demiteri, l-au acuzat în mod similar pe Trump și aliații săi că încearcă să organizeze o „lovitură de stat” sau o răsturnare violentă a guvernului.

Biden a susținut marți pentru adoptarea Legii privind libertatea de a vota și a aprobat modificări ale obstrucționării legislative pentru a trece proiectele de lege. Discursul a fost cel mai recent exemplu în care Biden a folosit o retorică aprinsă pentru a respinge împotriva lui Trump, pe care l-a numit în mod repetat „fostul președinte învins”, și rolul său în revolta din 6 ianuarie.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.