Biden va promova un nou program de poduri la 60 de zile impuse de legea infrastructurii

0
106
https://t.co/9LAtL0YIxM

Administrația Biden lansează vineri un nou program de investiții în poduri de mai multe miliarde de dolari, finanțat prin legea infrastructurii de 1,2 trilioane de dolari, care va oferi fonduri pentru repararea podurilor din întreaga țară.

Programul, care va fi administrat de Administrația Federală a Autostrăzilor din cadrul Departamentului de Transport, va oferi 26,5 miliarde de dolari statelor, Washington, D.C. și Puerto Rico și 825 de milioane de dolari triburilor în următorii cinci ani pentru a repara podurile existente și a construi altele noi.

În total, 5,3 miliarde de dolari vor fi alocate statelor și 165 de milioane de dolari triburilor pentru anul fiscal curent, potrivit Departamentului de Transport.

Lansarea noului program se numără printre câțiva pași pe care președintele Biden îi va evidenția vineri, când va discuta despre ce a făcut administrația pentru a implementa proiectul de lege bipartizan privind infrastructura în cele 60 de zile de când a semnat-o la mijlocul lunii noiembrie.

Casa Albă a lansat o fișă informativă care indică, de asemenea, anunțul Administrației Federale a Aviației privind subvenții de 3 miliarde de dolari pentru modernizarea a peste 3.000 de aeroporturi; planul Casei Albe de a elimina conductele de plumb și vopseaua cu finanțare din proiectul de lege; și noua inițiativă „Building a Better Grid” a Departamentului de Energie pentru a ghida investițiile facturii pentru rețeaua electrică.

„Am început să lucrăm”, le-a spus reporterilor un înalt oficial al administrației într-un apel de previzualizare a anunțului de vineri.

Casa Albă încearcă să acționeze rapid pentru a implementa legea infrastructurii, care oferă finanțare nu numai pentru îmbunătățirea infrastructurii tradiționale, ci și pentru extinderea în bandă largă și a unei rețele de încărcătoare pentru vehicule electrice, printre alte prevederi.

Proiectul de lege reprezintă o realizare cheie pentru Biden, care s-a străduit să-și asigure cea de-a doua parte a agendei sale legislative interne – un pachet de cheltuieli sociale și climatice de 2 trilioane de dolari.

Administrația Biden estimează că programul de poduri va ajuta la repararea a 15.000 de poduri de autostradă la nivel național în următorii câțiva ani. Programul oferă, de asemenea, finanțare pentru repararea podurilor „în afara sistemului” care sunt sub jurisdicția guvernelor locale și nu fac parte din sistemul federal de autostrăzi. Administrația emite îndrumări care afirmă că fondurile federale pot fi utilizate pentru a acoperi 100% din costurile de reparare a podurilor din afara sistemului, în timp ce, de obicei, aceste reparații impun statelor să egaleze până la 20% din finanțarea federală.

„Administrația Biden-Harris este încântată să lanseze acest program de reparare a mii de poduri în toată țara – cea mai mare investiție dedicată în poduri de la construirea sistemului de autostrăzi interstatale”, a declarat secretarul pentru transport, Pete Buttigieg, într-un comunicat.

Administrația alocă fonduri statelor în funcție de nevoi, statele fiind responsabile pentru a decide ce proiecte de poduri vor fi finanțate. Finanțarea pentru anul fiscal curent va merge imediat către state, a spus un înalt oficial al administrației, adăugând că rezultatele ar putea fi văzute de îndată ce statele vor pune proiectele în derulare.


Un înalt oficial a spus că administrația încurajează statele să folosească fonduri pentru a repara podurile existente acolo unde este posibil. În cazul statelor care aleg să construiască noi punți, administrația le încurajează să facă acest lucru într-un mod care acordă prioritate echității și abordează barierele în calea oportunităților și provocărilor cu care se confruntă comunitățile defavorizate.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.