Prim-ministrul suedez a fost testat pozitiv pentru COVID-19 după dezbaterea Parlamentului

0
26
https://t.co/zvDd996BRm

Prim-ministrul Suediei și doi lideri de partid au fost testați pozitiv pentru COVID-19 după ce la începutul acestei săptămâni au participat la o dezbatere în Parlament, a informat Associated Press.

Biroul premierului suedez Magdalena Andersson a confirmat vineri că a fost testată pozitiv pentru COVID-19, pe lângă șeful Partidului Verzilor, Per Bolund, și liderul Partidului de Centru, Annie Loof. Biroul lui Andersson a spus agenției de știri TT din Suedia că „își va desfășura munca de acasă”, se menționează în televiziunea de știri.

Radio-difuzorul suedez SVT a remarcat că ceilalți lideri de partid care au participat la dezbaterea de miercuri au dat rezultate negative la teste COVID-19, potrivit AP.

Joi, Suedia a raportat un nou număr al infecțiilor zilnice cu COVID-19, la 25.215 de cazuri, în timp ce țara se confruntă cu varianta omicronului foarte transmisibil, a raportat Reuters.

Agenția de Sănătate Publică din Suedia a prezis joi că țara va atinge vârful de cazuri aproape de sfârșitul lunii ianuarie, estimând că Suedia ar putea vedea de peste două ori numărul de infecții zilnice raportate joi în cel mai rău scenariu.

„Calculele din scenariile actualizate ale Agenției de Sănătate arată o creștere masivă a răspândirii infecției pentru încă două săptămâni, cu un vârf la sfârșitul lunii ianuarie”, a declarat Agenția de Sănătate Publică din Suedia într-un comunicat, potrivit Reuters.

În efortul de a reduce transmiterea COVID-19, Suedia a împins oamenii să lucreze de la distanță, pe lângă înăsprirea protocoalelor COVID-19. Alte țări, inclusiv Statele Unite, s-au confruntat, de asemenea, cu varianta omicron, deși cercetările și datele inițiale sugerează că varianta ar putea să nu fie la fel de gravă pe cât s-au îngrijorat oficialii din domeniul sănătății.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.