Harris va călători în Honduras pentru inaugurarea noului președinte

0
74
https://t.co/cLpndWZ2L6

Vicepreședintele Harris va conduce delegația administrației Biden în Honduras la sfârșitul acestei luni pentru inaugurarea noului președinte al țării, a anunțat marți Casa Albă.

Harris va călători în națiunea din America Centrală pentru inaugurarea, pe 27 ianuarie, a președintelui ales Xiomara Castro.

„Vizita vicepreședintelui va continua angajamentul pe care ea și președintele ales, Castro și l-au luat în timpul apelului lor telefonic din 10 decembrie de a aprofunda parteneriatul dintre Statele Unite și Honduras și de a lucra împreună pentru a promova creșterea economică, a combate corupția și a aborda cauzele fundamentale ale migrației. ”, a declarat secretarul de presă adjunct al lui Harris, Sabrina Singh, într-un comunicat.

Călătoria va marca a doua oară când Harris călătorește într-o țară din Triunghiul de Nord, de când a fost însărcinată primăvara trecută să conducă eforturile administrației de a aborda cauzele fundamentale ale migrației în SUA.

Vicepreședintele a călătorit în Mexic și Guatemala în iunie, o călătorie care s-a dovedit controversată după ce Harris s-a încântat de la activiști și membri ai propriului partid pentru că le-a spus migranților „nu vin” în SUA, în ciuda faptului că acesta era mesajul administrației la acea vreme.

Harris a anunțat în decembrie că alte companii vor investi milioane pentru a îmbunătăți economia din America Centrală, ca parte a efortului său de a aborda cauzele fundamentale ale migrației. Noile angajamente au făcut parte dintr-un „apel la acțiune” pe care Harris l-a anunțat în mai. Oficialii de la Casa Albă au spus că aduc totalul investițiilor pe care vicepreședintele le-a asigurat la 1,2 miliarde de dolari.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.