Trump critică cheltuielile pentru Ucraina

0
83
https://t.co/yPYpdz8rPW

Fostul președinte Trump i-a criticat vineri pe parlamentari pentru că lucrează pentru a acorda ajutor de 40 de miliarde de dolari pentru Ucraina, acuzându-i pe democrați că au promovat legislația, în ciuda faptului că aceasta are și sprijinul majorității republicanilor din Camere.

„Democrații mai trimit încă 40 de miliarde de dolari în Ucraina, dar părinții Americii se luptă chiar să-și hrănească copiii”, a spus Trump într-o declarație emisă prin intermediul PAC Salvați America.

Fostul președinte a susținut că „nimeni nu vorbește despre” deficitul de lapte praf pentru copii din SUA, despre care a spus că este „o rușine națională”.

„Este de neconceput ca în anul 2022 familiile americane să nu poată obține formule pentru copiii lor. Familiile ai căror copii au alergii grave și au nevoie de formulă „elementală” se află într-o situație și mai disperată și îngrozitoare”, a adăugat el.

La începutul acestei săptămâni, Casa a aprobat ajutor de aproape 40 de miliarde de dolari pentru Ucraina, inclusiv aproximativ 8,7 miliarde de dolari pentru un Fond de sprijin economic, 6 miliarde de dolari în asistență pentru securitate și 900 de milioane de dolari în servicii de sprijin pentru refugiați.

Pachetul, care a trecut cu 368-57, doar 57 de republicani au votat „nu”, ceea ce înseamnă că majoritatea republicanilor din Camera au susținut legislația.

Liderul majorității din Senat Charles Schumer (D-N.Y.) și liderul minorității din Senat Mitch McConnell (R-Ky.) au încheiat un acord care avea ca scop ca pachetul de ajutor să treacă de Senat joi, deși senatorul Rand Paul (R-Ky.) a blocat camera să nu treacă rapid de pachet.

Paul a insistat ca în textul proiectului de lege să fie introdus un limbaj care ar fi extins rolul inspectorului general din Afganistan pentru a include supravegherea fondurilor care merg în Ucraina, optând împotriva votului separat asupra limbii respective ca amendament, care ar putea fi blocat. Separat, parlamentarii din ambele partide și-au exprimat îngrijorarea cu privire la deficitul național de lapte praf pentru copii, problema având impact asupra unora din Congres.

„Cu siguranță costul a crescut și disponibilitatea ne-a cam forțat online”, a declarat reprezentantul Eric Swalwell (D-Calif.), care are trei copii mici, pentru The Hill.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.