Prim-Ministrul Trudeau felicită tineretul canadian pentru marșul împotriva schimbării climatice

0
468
Vox

Primul Ministru al Canadei, Justin Trudeau, laudă tinerii canadieni pentru inițiativa de care aceștia au dat dovadă pe 15 martie, protestând împotriva schimbării climatice care afectează întreg globul.

“Către tinerii canadieni care au mărșăluit azi, vocea vă este auzită. Schimbarea climatică este reală și luăm măsuri pentru a taxa poluarea, pentru elimina treptat utilizarea cărbunelui și pentru a menține oceanele și comunitățile curate, astfel încât voi să aveți un viitor mai bun. Știm că mai este mult de făcut și voi ne inspirați. #ProtestulClimaticAlTineretului”

Prin acest gest de protest față de guvernele țărilor care nu iau măsuri și față de cei care neagă existența acestei probleme, tineretul canadian se alătură protestatarilor de pretutindeni în încercarea de a estompa influența negativă a efectului de seră, sperând să convingă autoritățile din întreaga lume să adopte măsuri drastice.

Conform Greenpeace, un număr total mai mare de 150.000 de studenți a participat la protest. În ziua următoare de 16 martie, peste 350.000 de persoane s-au alăturat protestului pe întreg teritoriul Franței, raportează Greenpeace France. Cetățenii a 123 de țări au decis să ia atitudine în privința încălzirii globale, menționează Greenpeace Africa.

VIATwitter
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.