Echipa 45north

Orice proiect aduce plus valoare în funcție de echipa care îl aduce la viață. Mai jos membrii echipei 45north, cu o scurtă descriere a motivației care i-a adus aici.

Mădălina Boț – Recruitment&External Relations Manager

“Programul de studii ”International Relations and European Studies” pentru care am optat în cadrul Facultății de Științe Politice a Universității din București este, prin excelență, unul ce presupune preocupare față de o multitudine de factori ce erodează structura convențională a politicii internaționale.

Abordarea mea atât în perioada liceului, cât și în primii doi ani de facultate – precum și cel curent – este dovada pasiunii mele pentru un domeniu fluid și imprevizibil. Aspire România, Munich European Forum, UN Youth Romania, Voluntari pentru Idei și Proiecte (VIP), MyGrasp Bruxelles, European Forum Alpbach, Administrația Prezidențială, Ministerul Afacerilor Externe, EU Neighbourhood East sunt doar câteva din cele mai importante organizații non-guvernamentale și instituții cu care am colaborat, adăugându-se la ele și 45North.

Această inițiativă se pliază foarte bine pe demersurile în care sunt implicată, în special întrucât îmi antrenează atât abilitățile monitorizării de presă, cât și capacitățile analitice, descoperindu-mi, în același timp, unghiuri ale relațiilor internaționale pe care nu le-am mai explorat până acum”

Iulia Roșu – Founder

“Mă numesc Roșu Iulia și sunt studentă a Universității din București, Facultatea de Științe Politice, specializarea Relații Internaționale și Studii Europene. Teatrul politic național și internațional alături jurnalism reprezintă două mari pasiuni pentru mine pe care reușesc le materializez prin activitatea la 45north.

Iubesc provocările, iar transmiterea informațiilor publicului larg este una dintre ele. Dinamica și originalitatea echipei 45north sunt lucrurile care mă fac să îmi doresc să aprofundez aria politica prin spiritul analitic al unui jurnalist.”

Dragoș Nicolae  Ghimpe – Founder

Mă numesc Dragoș Ghimpe și am terminat studiile liceale la Colegiul Național ,,Gheorghe Lazăr” din București, iar acum studiez Științe Politice la Universitatea din București. Sunt membru activ al comunității de dezbateri academice din România, fiind trainer la clubul de dezbateri “Moisil Debate Club”. În plus, am activat jumătate de an în mediul non-guvernamental, lucrând la Freedom House România.

Roberto Zamfir – News Media Team Leader

Sunt Zamfir Roberto, student al Facultății de Științe Politice din cadrul Universității București, secțiunea Relațiilor Internaționale și Studiilor Europene. Fascinația căpătată de la o vârstă fragedă față de domeniul diplomației m-a motivat să îmi aprofundez cunoștințele prin diverse metode, un exemplu excelent fiind colaborarea cu echipa 45North.

Acest parteneriat nu doar că îmi oferă șansa de a experimenta o latură mai practică și detaliată a sferei politice, însă am oportunitatea de a-i ajuta pe cei ce vor să fie la curent cu noutățile într-o manieră rapidă și eficace. Atmosfera plăcută și prietenoasă conferită de membrii echipe 45North contribuie la o experiență valoroasă ce îmi va fi vitală în profesarea unei funcții în diplomație si relații internationale.

Dragoș Tîrnoveanu – Fondator

45north este un proiect născut din pasiunea pentru relațiile internaționale și impactul acestora asupra vieții cotidiene, adeseori în moduri în care nu ne dăm seama. 45north este o vitrină în care studenți din domeniu pot să își exprime o părere pe marginea evenimentelor care ne influențează pe toți și, în același timp, pot să pună în practică ce au învățat sau învață pe perioada activității lor academice.

De asemenea, 45north are drept obiectiv atingerea unui statut de think tank regional de încredere, menținând pe acest drum o bună conduită jurnalistică, precum și standarde înalte de obiectivitate și etică în ceea ce privește materialele publicate.