Ministerul Afacerilor Externe al Taiwanului condamnă demolarea parohiei Qianyang de către autorități

0
484
geberconsulting.com

Ministrul Afacerilor Externe al Taiwan-ului, Jaushieh Joseph Wu, condamnă acțiunile administrației provinciei Qianyang, estul Chinei, ce a demolat singura parohie catolică din împrejurimi.

“Acesta este un atac barbar la adresa #LibertățiiReligioase și o crimă împotriva umanității. În același timp batjocorește dorința Ambasadorului Statelor Unite ale Americii pentru Libertate Creștină Internațională, Sam Brownback, de a avea parte de toleranță și înțelegere adevărată. NIMENI nu ar trebui să sufere datorită credinței și convingerilor lor. Libertatea îi salvează pe toți! Ministrul Joseph Wu”

Deși motivele nu au fost enunțate de către autoritățile chineze, Organizația Non-Guvernamentală în Interesul Creștinătății Globale menționează că parohia făcea parte din Episcopia Fengxiang, singura de acest fel a cărei membri nu fac parte din Asociația Catolică Patriotică Chineză, iar distrugerea acesteia este menită să îi oblige pe localnici să se alăture bisericilor catolice chineze finanțate de stat.

Acest mod de persecutare religioasă nu este unul neobișnuit pe teritoriul chinez. Ambasadorul Statelor Unite ale Americii pentru Libertate Creștină Internațională, Sam Brownback, a declarat pe data de 4 aprilie că “intimidarea musulmanilor de către guvernul chinez – alături de arestarea a peste un milion de oameni în lagăre de concentrare – răpește #LibertateaReligioasă a poporului uigur și a celorlalți musulmani”, în urma instalării unui număr considerabil de camere de supraveghere și a unor afișe propagandiste ale Partidului Comunist chinez.

VIATwitter
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.