Spania încurajează statele lumii să continue lupta împotriva Pedepsei Capitale

0
572
Sursa: Europe-Asia Foundation

Pe data de 10 octombrie – Ziua Globală Împotriva Pedepsei Capitale, Ministerul Afacerilor Externe al Spaniei reafirmă dedicația Administrației curente față de lupta împotriva pedepsei cu moartea alături de celelalte țări ale Uniunii Europene și membrele Comisiei Internaționale Împotriva Grupului de Sprijin pentru Pedeapsa cu Moartea.

“Guvernul spaniol va continua să îndemne guvernele statelor retenționiste să limiteze cazurile în care o aplică și să stabilească un moratoriu privind abolirea. De asemenea, va solicita acelor țări în care s-au prezentat proiecte de lege pentru restabilirea pedepsei să le retragă și să mențină interzicerea acesteia, respectând astfel dreptul uman absolut la viață.

Spania a participat la cel de-al șaptelea Congres Mondial împotriva Pedepsei cu Moartea, care a avut loc la Bruxelles în luna februarie a acestui an. În decembrie 2018, 121 de țări membre ale Națiunilor Unite au votat în favoarea rezoluției Adunării Generale în favoarea moratoriului. Guvernul spaniol va continua să promoveze abolirea pe forumurile multilaterale, în special în poziția sa actuală de membru al Consiliului pentru Drepturile Omului al Națiunilor Unite.

Spania va continua să sprijine Comisia Internațională Împotriva Pedepsei cu Moartea, cu sediul la Madrid, creată în 2010, la solicitarea Guvernului spaniol, precum și orice inițiative multilaterale și civile pentru abolirea universală.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.