Antony Blinken afirmă că SUA va susține Israelul și va oferi ajutor de reconstrucție în Fâșia Gaza

0
426

Marți, Secretarul de Stat, Antony Blinken a calătorit în Orientul Mijlociu pentru a avea întâlniri oficiale cu liderii israeli și palestinieni, precum și alți parteneri cheie. “El va discuta despre angajamentul nostru continuu față de securitatea Israelului și despre efortul coordonat de a asigura asistența în Gaza”, anunța președintele american, Joe Biden pe Twitter.

Blinken: “Liderii ambelor părţi trebuie să ia măsuri pentru un curs mai bun al viitorului comun”.

“America își susține angajamentele privind securitatea Israelului”, a declarat marţi, secretarul de Stat american, Antony Blinken, subliniind că Washingtonul se va implica în reconstrucţia Fâşiei Gaza, fără însă ca mişcarea islamistă Hamas să beneficieze de acest lucru.

“Liderii ambelor părţi trebuie să ia măsuri pentru un curs mai bun al viitorului comun”, a declarat Antony Blinken, făcând referire la Israel şi la Autoritatea Palestiniană.

“Preşedintele Joseph Biden mi-a cerut să vin astăzi aici din patru motive: în primul rând, pentru a demonstra angajamentul SUA faţă de securitatea Israelului; apoi, pentru a demara eforturile pentru o mai mare stabilitate şi reducerea tensiunilor în Cisiordania şi în Ierusalim. Este necesară asistenţă umanitară urgentă pentru reconstrucţie în Fâşia Gaza şi trebuie să continuăm dezvoltarea relaţiilor noastre cu poporul palestinian şi cu Autoritatea Palestiniană”, anunța Blinken.

Totodată, susține ca Hamas nu va beneficia de niciun fel de asistență, în urma activităților îngrozitoare pe care le-au desfășurat.

Populația din Fâșia Gaza a trebuit să își plece din propriile case datorită bombardamentelor venite din partea israelului, unde au murit peste 200 de oameni și au existat mii de răniți.

Secretarul american va fi într-un turneu în Israel, Egipt, Cisiordania și Iordania privind reducerea tensiunilor dintre israelieni și palestinieni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.