Ucraina rezistă eroic în a patra zi de conflict armat

0
506
euronews.com

Conform declarațiilor reporterilor ucraineni, forțele armate ale țării au făcut față atacurilor rusești în ciuda capabilităților reduse pe care le dețin în comparație cu cele deținute de Federația Rusă. Potrivit declarațiilor guvernatorului Synegubov, Ucraina deține controlul asupra Harkovului, al doilea oraș ca mărime de pe teritoriul ucrainean.

Alături de militari, Ucraina a oferit arme tuturor voluntarilor care doresc să se alăture în apărarea țării. Astăzi, președintele Volodimir Zelenski face apel către “toți cetățenii lumii, prieteni ai Ucrainei, păcii și democrației” care pot oferi sprijin în lupta contra ostilităților rusesți. În timpul declarației, acesta a condamnat armată rusă cu privire la uciderea civililor.

Pe lângă susținerea pe care a solicitat-o atât de la omologii săi, cât și de la actorii internaționali, în special Uniunea Europeană și Alianța Nord-Atlantică, acesta a intentat un proces împotriva Federației Ruse la Curtea Internaționlă de Justiție. Președintele Ucrainei afirmă că Rusia trebuie să fie trasă la răspundere cu privire la manipularea noțiunii de genocid în favoarea justificării agresiunii manifestate contra Ucrainei. De asemenea, solicită un răspuns rapid la cererea sa de a opri activitatea militară a Rusiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.