China a răbufnit în războiul pentru TikTok

0
621
Sursa: Bloomberg

Mass-media de stat din China a izbucnit în războiul pentru TikTok, catalogând cererile Statelor Unite pentru vânzarea operațiunilor americane ale aplicației de social media către Microsoft Corp. drept „furt” și sugerând că Beijingul poate bloca oricând tranzacția.

Președintele Donald Trump a insistat de câteva ori că orice vânzare de active TikTok ar include o formă de plată către SUA și a cerut ca TikTok să fie vândută unei companii americane până pe 15 septembrie sau să fie închisă.

Războiul de declarații dintre Washington și Beijing s-a răspândit și în sala de consiliu. În timp ce consilierii săi se întrec într-o cursă contra-cronometru cu scopul încheierii unui acord pentru bunurile din SUA, fondatorul miliardar al ByteDance, Zhang Yiming, a scris cea de-a doua scrisoare către angajații săi, declarând că adevăratul obiectiv al lui Trump nu este salvarea, ci uciderea brandului TikTok.

ByteDance a devenit cel mai mare Start-Up din lume datorită succesului TikTok în străinătate, cel din urmă fenomen fiind acuzat de către parlamentarii americani ca reprezentând o amenințare la adresa securității naționale, din cauza capacității sale de a colecționa date cu caracter personal. Trump are puterea de a cripta prețioasa activă ByteDance adăugând TikTok pe lista de puternice entități din SUA, ceea ce ar constrânge numeroase companii americane precum Apple Inc. și Alphabet Inc. să renunțe la acest serviciu din magazinele lor de aplicații.

În timp ce Ministerul Afacerilor Externe din China a refuzat să comenteze discuțiile cu privire la TikTok de la Microsoft, purtătorul de cuvânt, Wang Wenbin, a reiterat marți criticile pentru ceea ce a declarat a fi „dublele standarde și suprasolicitări” venind de la Washington.

Trump a insistat în mod repetat luni că orice vânzare a operațiunilor americane ale TikTok ar trebui să includă o plată substanțială către SUA.

Nu este încă clar ce măsuri de reglementare ar putea lua statul chinez, însă The Global Times a descris China ca având o „capacitate limitată” de a-și proteja companiile, în timp ce SUA se bucură în continuare de superioritate tehnologică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.