Un nou studiu spune că aerul reduce rata de infectare cu COVID-19 cu 90 la sută

0
324
https://www.reginamaria.ro/articole-medicale/covid-19-cum-evoluat-noul-coronavirus-dupa-aproape-1

Cercetătorii din Marea Britanie au studiat rata infecțiozității COVID-19 pe parcursul a 20 de minute și au descoperit o scădere aproape imediat după ce virusul a intrat în aer. 

Noile cercetări din Marea Britanie provoacă percepțiile asupra modului în care coronavirusul călătorește și infectează oamenii, cercetătorii spunând că rata de infectare a COVID-19 începe să scadă la câteva minute după ce virusul este eliberat în aer. 

Într-un studiu încărcat pe un server de pretipărire săptămâna aceasta, cercetătorii din Marea Britanie au descoperit că rata de infectare a COVID-19 din aer scade în primele 20 de minute după ce a fost lansat în aer. Cercetarea subliniază că distanțarea fizică și purtarea măștilor sunt cele mai puternice instrumente de prevenire a infecției cu COVID-19. 

Cercetătorii au studiat rata infecțiozității COVID-19 pe parcursul a 20 de minute și au descoperit o scădere aproape imediată, virusul pierzând infecțiozitatea cu 50 până la 60 la sută în câteva secunde de la eliberarea în aer, iar în primele două minute, infecțiozitatea a scăzut și mai mult, cu 90 la sută. După 10 minute, doar 10% din virus a rămas infecțios. 

„Înseamnă că, dacă mă întâlnesc cu prietenii la prânz într-un pub astăzi, principalul risc este probabil ca eu să-l transmit prietenilor mei sau prietenii mei să mi-l transmită, mai degrabă decât să fie transmis de la cineva din cealaltă parte a camerei”, a declarat Jonathan Reid, profesor la Universitatea din Bristol și autorul principal al studiului, pentru The Guardian. 

Pierderea infecțiozității COVID-19 are de-a face cu creșterea pH-ului picăturilor de virus, cercetătorii sugerând că, pe măsură ce particulele virale părăsesc plămânii umezi și bogați în dioxid de carbon ai oamenilor, încep să piardă rapid apă și să se usuce odată ce au lovit aerul din afara plămânilor noștri. Această tranziție la niveluri mai scăzute de dioxid de carbon este asociată cu o creștere a pH-ului. 

Cercetătorii au spus că temperatura aerului nu a făcut nicio diferență în ceea ce privește cât de infecțios a fost virusul, ceea ce contrazice teoriile anterioare conform cărora COVID-19 nu se răspândește la fel de ușor la temperaturi mai ridicate. 

Cu toate acestea, cercetătorii au spus că picăturile din aer sunt notoriu dificil de studiat, deoarece marea majoritate a aerosolilor de interior provin din lumânări, praf, aer exterior, poluare și mașini de gătit. Cu toate acestea, în majoritatea condițiilor, picăturile de aerosoli expirate pierd rapid atât umiditatea, cât și căldura prin evaporare. 

Cercetătorii au studiat doar trei variante de COVID-19, care au inclus varianta alfa. Ei speră să continue experimentele care analizează rata de infectare a variantei omicron în săptămânile următoare. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.