O întâlnire de securitate examinează controlul forțelor pe timp de război în Coreea de Nord

0
490

Potrivit comunicatului de presă emis de Departamentul Apărării ieri, 30 octombrie, liderii apărării din Statele Unite și Coreea de Sud au făcut un progres semnificativ în ceea ce privește pregătirile pentru transferul controlului pe timp de război forțelor militare ale Coreii de Sud.  

Secretarul Apărării James N. Mattis și Ministrul Național al Apărării Jeong Kyeong-doo au finalizat a 50-a Adunare Consultativă de Securitate dintre Statele Unite și Republica Coreea în cadrul Pentagonului ieri seară. Cu ajutorul unui translator, Jeong a afirmat că această întâlnire este importantă deoarece vine într-un moment când cele două națiuni încep o ”călătorie curajoasă în domeniul denuclearizării și stabilirii unei păci permanente în Peninsula Coreea.” Acesta a mai adăugat că ambele părți au fost de acord să consolideze cooperarea dintre instituțiile de apărare pentru a pune la dispoziție ”asistență militară complementată de eforturile diplomatice ale statelor noastre”.

Mattis a declarat că întâlnirea este o piatră de hotar în Alianța Statele Unite-Coreea de Sud. Ea ”consolidează un parteneriat deja foarte puternic: unul ce este construit pe fundațiile valorilor democratice comune și a unui tip special de încredere împărtășit doar de ce cei care au luptat și murit unul lângă altul pe câmpul de luptă”, a subliniat Mattis. ”Predecesorii noștri ne-ar vederea demni în această demostrație de responsabilitate comună în apărarea libertății.”

Cei doi lideri ai apărării au declarat principiile mutual declarate ale alianței, ceea ce deschide calea către o tranziție bazată pe condiții de control operaționale pe timp de război. ”Semnând acest document, facilităm continuitatea preluării de către Forțele de Comandă Sud-Coreene  a misiunii Forțelor de Comandă Combinate ale Statelor Unite”, a spus Mattis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.