Dublu eveniment între Franța și România

0
585
Credit Twitter/PA Wire

Potrivit anunțurilor oficiale postate pe pagina de Twitter a președintelui României-Klaus Iohannis și cea a președintelui Franței-Emmanuel Macron, cei doi șefi de stat anunță semnarea Declarației actualizate a Parteneriatului Strategic Bilateral și a Sezonului Cultural România-Franța. Acestea au avut loc la Paris în urma unei vizite a președintelui României.

Astfel, la Palatul Elysee, Iohannis și Macron au purtat convorbiri bilaterale și au semnat Declarația actualizată a Parteneriatului Strategic Bilateral care presupune aprofundarea cooperării între cele două state în domenii esențiale, precum: arealul social, cultural și politic. Această Declarație a fost reînnoită după 10 ani de la semnarea din 2008 de către președinții Traian Băsescu și Nicolas Sarkozy.

Cu atât mai mult, semnarea Declarației a coincis cu deschiderea Sezonului cultural România-Franța, petrecut chiar în avanpremiera Centenarului Marii Uniri de la 1918.

Sezonul cultural este unic, la prima ediție și propune aducerea în prim-plan a manifestărilor culturale, precum și a evenimentelor din domeniul educației, economiei, turismului, sportului și artelor.

Pregătirea acestui eveniment a început încă din anul 2015, între președinții Klaus Iohannis și Francois Holande, urmărind fructificarea relațiilor dintre cele două țări.

România și Franța caută o stabilizare politică și o creionare a idealului politic european prin acte de manifestare productivă la nivelul diverselor sectoare de activitate, așa cum au fost cele din zilele precedente petrecute la Paris.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.