Ziua alegerilor parlamentare în Republica Moldova

0
672
Sputnik Moldova

Astăzi, 24 februarie 2019, au loc alegerile parlamentare în Republica Moldova în cadrul cărora se duelează o serie de partide politice ce doresc obținerea puterii pe scena politică de peste Prut.

În acest sens, site-ul alegeri.md, un proiect special realizat pentru supravegherea și studierea evenimentului politic, oferă prezentarea procesului electoral în parametri complementari cu realitatea. De altfel, site-ul moldovenesc propune și prezentarea rezultatelor sondajelor de opinie realizate asupra partidelor politice ce iau parte la acest joc politic.

Potrivit sondajelor realizate într-o perioadă de trei luni, din decembrie 2018 până în februarie 2019, se anunță că partidul favorit în teatrul politic moldovenesc parlamentar este Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) care îl are ca lider pe Igor Dodon, acest partid este urmat de blocul electoral pro-european ACUM susținut de Maia Sandu, iar locul trei este preluat de către Partidul Democrat din Moldova (PDM).

La polul opus în ceea ce privește susținerea electorală se află Partidul Șor, al cărui nume al liderului politic, Ilan Șor, este strâns legat de frauda bancară de un milion de dolari în afaceri.

Partidele pe care le vor vota astăzi cetățenii Republicii Moldova susțin fiecare direcții politice dintre cele mai variate, care oferă puncte de divergență în ceea ce privește proiectele propuse pentru țară.

Astfel, partidul favorit acestor alegeri, Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) condus de Igor Dodon îți anunță direcția de integrare eurasiatică. Încă de la începutul campaniei electorale, președintele partidului a anunțat lupta pentru obținerea statutului de membru deplin al Uniunii Economice Eurasiatice și trecerea la o formă de guvernare după modelul Rusiei.

Pe de cealaltă parte se află mișcarea ACUM a Maiei Sandu. Un partid cu puternică dorință de integrare europeană, acesta îți anunță lupta pentru combaterea corupției și eliminarea inegalităților cetățenești.

Un partid centrist, dar și îndreptat către integrare europeană, este și Partidul Democrat din Moldova (PDM), promovând ideea de obținere a unei poziții în spectrul politic european stabilă și dominată de valori democratice.

Rămâne de văzut care partid va obține victoria în urma alegerilor pentru legislativul moldovenesc, însă un lucru este cert, prin prisma valorilor unui vot corect și democratic, cetățenii sunt cei care conturează direcția țării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.