UNICEF continuă sprijinul față de populația din Yemen pentru combaterea holerei

0
557
Credit Twitter/PA Wire

UNICEF face tot posibilul pentru a combate efectele holerei asupra populației din Yemen ce suferă de condiții propice dezvoltării acestei boli datorită situației financiare precare și a lipsei educației sanitare.

“Voluntarii din comunitățile învecinate continuă efortul lor fără încetare de a antrena și sensibiliza colectivitățile în legătură cu igiena personală și măsurile de precauție împotriva holerei prin sesiunile de educare sănitară pentru persoanele strămutate din Tabăra Dahadh din Județul Khamer, guvernoratul Amran. #Pentru fiecare copil în parte, #Sănătate

Printr-un comunicat oficial lansat de filiala Yemen din cadrul Fondului Internațional de Urgență pentru Copii al Organizației Națiunilor Unite – UNICEF – a fost detaliată starea critică de sănătate a poporului yemenit, ca urmare a războiului iscat în anul 2015. De atunci, funcționarea serviciilor publice de bază a fost întreruptă și multe persoane, în special femei și copii, sunt în pericol de moarte.

“UNICEF și Banca Mondială au lansat o campanie de combatere a holerei și au furnizat toate fondurile și materialele necesare echipelor de teren care au efectuat vizite la domiciliu pentru a clorina apa, acest proces făcând parte din Proiectul de Reacție Rapidă pentru reducerea răspândirii epidemiei. De asemenea, acest proiect a creat centre de urgență pentru a urmări activitatea acestor echipe în satele și sub-districtele din Yemen.”

VIATwitter
SURSĂUNICEF Yemen
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.