Elveția mărește eforturile de combatere a afecțiunilor SIDA, malariei și a tuberculozei

0
608
Sursa: Confederația Elvețiană

Pe data de 10 octombrie, Consilierul Federal Ignazio Cassis a anunțat creșterea cu 7 milioane de franci elvețieni a contribuției statului la Fondul Global de Combatere a afecțiunilor SIDA, malariei, și a tuberculozei. Departamentul Federal de Afaceri Externe va contribui în total cu 64 de milioane de franci elvețieni în perioada 2020-2022.

<<Fondul Global a fost înființat în 2002. Acesta mobilizează și investește mai mult de 4 miliarde de dolari anual în programe derulate de experți locali în peste de 100 de țări.

“În calitate de medic cantonal, am fost martor la apariția epidemiei de SIDA la mijlocul anilor ’80 în Elveția și la povara suferinței fizice și a stigmei sociale suferite de persoanele infectate cu virusul HIV. Terapiile disponibile în Elveția au avut succes, alături de campaniile de prevenire. Dar acesta nu este cazul multor țări mai sărace”, a spus Cassis.

Au fost înregistrate progrese remarcabile în lupta împotriva virusului HIV, a malariei și a tuberculozei încă din anii 90. Cu toate acestea, riscul ca aceste boli să se răspândească este în continuare real. Între 2010 și 2017, noile infecții cu HIV au crescut în peste 50 de țări. Un copil moare de malarie la fiecare două minute, iar tuberculoza a devenit cea mai mortală boală infecțioasă la nivel mondial. Toate cele trei boli afectează mai ales persoanele sărace.>>

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.