António Costa, în fruntea celui de al XXII-lea guvern de la Lisabona

0
588

În urma alegerilor locale din Portugalia, Partidul Socialist și-a câștigat dreptul de a forma un nou guvern. Astfel, pe 26 octombrie, după câteva săptămâni de dezbatere, a avut loc ceremonia de învestire a noului cabinet.

După o victorie detașată la alegerile locale, Partidul Socialist l-a propus, pentru un nou mandat, pe António Costa, în fruntea celui de al XXII-la guvern al Repubicii Portugheze. Conform declarațiilor din cadrul ceremoniei, Costa susține că: „Portugalia este mai bună, pentru că portughezii trăiesc mai bine.”

Printre pricincipalele obiective ale noului guvern se numără scăderea declinului demografic, luarea de măsuri cu privier la schimbările climatice, dar și lupta pentru egalitatea de gen. De asemenea, guvernul Costa urmează să investească peste 200 de milioane de euro în centre ce încurajează tehnologia, pentru a putea atrage cât mai mulți tineri. Cu toate acestea, cea mai așteptată măsură, de către cetățeni, este creșterea salariului cu aproximativ 25%. Prin aceste măsuri, guvernul dorește să scadă nivelul de sărăcie, oferind salarii raportate la nivelul de muncă, dar și îmbunătățirea condițiilor de muncă.

Structura este asemănătoare cu a executivului trecut, majoritatea păstrându-și portofoliile. Mário Centeno, președintele Eurogrup, își păstrează mandatul de la Finanțe, iar împreună cu Pedro Siza Vieira, de la Economie , Augusto Santos Silva, de la Externe și Mariana Vieira da Silva, ministrul Consiliului de Miniștrii, reprezintă nucleul miniștrilor de stat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.