CIA felicită cele 4 semifinaliste de la Cupa Mondială din Rusia, 2018

0
644
CIA logo, sursa Flickr

Central Intelligence Agency (CIA) a felicitat, prin intermediul contului de său de Twitter, cele 4 semifinaliste de la Cupa Mondială din Rusia, 2018. Astfel, agenția publică informații interesante despre fiecare dintre cele 4 țări, direct din baza sa de date, CIA World Factbook, pentru a atrage atenția asupra țărilor rămase în cursa pentru titlul mondial.

Croația și-a făcut debutul la Cupa Mondială în 1998, când au terminat pe locul 3. 2018 marchează a cincea apariție.

Reprezentând intersecția Europei de Vest, Belgia are 3 limbi oficiale diferite: olandeză, franceză și germană. Majoritatea capitalelor europene din Vest se află la o distanță de sub 1.000 de kilometri față de Bruxelles, sediul multor organizații internaționale precum Consiliul Europei și NATO. 

Anglia, ca parte a Marii Britanii, se află la doar 35 de kilometri și este conectată de un tunel, sub Canalul Mânecii, și datorită liniei de coastă extrem de crestate, niciun punct nu se află la mai mult de 113 kilometri față de coastă. 

Dintre toate țările europene care au jucat în sferturile de finală ale Cupei Mondiale, Franța are cea mai mare populație și cinci teritorii de peste mări: Guyana Franceză, Guadelupa, Martinica, Mayotte și Réunion.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.