Summitul de la Salzburg

0
544
Sursa: WorldLoop

Potrivit paginii oficiale a Comisiei Europene, șefii de stat și de guvern ai Uniunii Europene se întâlnesc astăzi în Salzburg pentru a discuta subiecte precum securitatea internă, migrația și Brexitul. 

Summitul este găzduit de Sebastian Kurz, cancelarul Austriei, care la momentul curent deține președinția Consiliului Uniunii Europene.

Președintele Consiliului European, Donald Tusk, prezidează întâlnirea. El, împreună cu Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, sunt reprezentanții oficiali ai Uniunii Europene.

Cu privire la subiectul migrației, liderii au discutat ultimele progrese înregistrate în acest domeniu. S-a pus accent pe faptul că numărul intrărilor nereglementate a fost redus, la momentul curent fiind mai redus decât în anii de dinaintea crizei din 2015. Președinții sunt de acord să extindă cooperarea în acest domeniu cu țări din afara Uniunii, precum Egiptul.

Securitatea internă va fi abordată din trei perspective:

  • îmbunătățirea cooperării polițienești și judiciare
  • consolidarea securității la granițe
  • consolidarea rezilienței în spațiul cibernetic.

Brexitul va fi subiectul final abordat, oportunitate perfectă de a revizui progresul înfăptuit până la această oră în cadrul negocierilor. Cei 27 de lideri de stat vor discuta:

  • viitoarele parteneriate dintre Uniunea Europeană și Marea Britanie
  • faza finală a negocierilor, incluzând posibilitatea organizării unui alt summit în noiembrie
  • nevoia de a găsi modalități legale de a opri Irlanda din urmarea aceluiași drum.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.