Agenda vizitei lui Boris Johnson în SUA: Iran, Coreea de Nord, Siria

0
599
Sursa Valerie Wark Associates

Biroul de presă al Ministerului Afacerilor Externe britanic a emis un comunicat cu privire la vizita Secretarului de Stat pentru Afaceri Externe și ale Commonwealth-ului, Boris Johnson, în Statele Unite. 

Conform comunicatului, Johnson va avea pe agenda de lucru subiecte precum acordul nuclear cu Iran, Coreea de Nord și situația din Siria. Johnson se va întâlni cu vicepreședintele Mike Pence, consilierul pe securitate națională, John Bolton, precum și cu lideri pe teme de politică externă din cadrul Congresului american.

Boris Johnson a declarat anterior vizitei sale că “în ceea ce privește atât de multe provocări de politică externă, Marea Britanie și Statele Unite se mișcă în aceeași direcție. Am văzut acest lucru recent cu privirela răspunsul la atacurile din Salisbury, răspunsul ferm la utilizarea armelor chimice în Siria de către Assad și eforturile de a denucleariza Coreea de Nord“.

De asemenea, Secretarul de Stat a mai adăugat că “Marea Britanie, Statele Unite și partenerii europeni sunt de asemenea uniți în eforturile lor de a gestiona tipul de comportament afișat de Iran care face regiunea Orientului Mijlociu mai puțin sigură – activitățile sale din domeniul cibernetic, suportul pentru grupări precum Hezbollah și periculosul său program de înarmare cu rachete, care ajung și la milițiile Houthi din Yemen“.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.