15 iunie – Rezumatul săptămânal al activității Departamentului de Stat

0
559

Departamentul de Stat, prin intermediul canalului său de YouTube, face un rezumat săptămânal al principalelor activități întreprinse de Departamentul de Stat și de reprezentanții diplomației americane. Mai jos este disponibil rezumatul pentru săptămâna 11-15 iunie 2018:

  • 12 iunie: Președintele american, Donald Trump, și liderul suprem nord-coreean, Kim Jong Un, s-au întâlnit în Singapore, pentru un summit fără precedent în istoria celor două țări. Principalele teme aflate pe agenda întâlnirii au fost denuclearizarea peninsulei Coreea și viitorul economic al Coreei de Nord. Conform unei analize BBC, summitul a adus o serie de câștiguri tangibile Coreei de Nord, printre care o normalizare a regimului Kim, care are un istoric teribil în ceea ce privește drepturile omului, precum și încetarea unilaterală a exercițiilor militare comune dintre Statele Unite și Coreea de Sud.
  • 14 iunie: Ulterior summitului din Singapore, Secretarul de Stat, Mike Pompeo, a vizitat Seul unde s-a întâlnit cu aliații tradiționali în regiune a Statelor Unite, Coreea de Sud și Japonia, ulterior vizitând și principalul concurent geopolitic în zonă pentru Statele Unite, China. Aici, Pompeo a fost ferm în a exprima poziția Statelor Unite, anume că nu vor exista derogări de la regimul de sancțiuni până la denuclearizarea completă a Coreei de Nord., relatează CNN. Conform Nikkei Asian Review, același mesaj l-a transmis Secretarul de Stat american și în China. Mai mult, Pompeo a zis că este “incredibil de important” să se afle mai multe informații cu privire la arsenalul nuclear nord-coreean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.