John Bolton: ”Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii anunță închiderea sediului Organizației pentru Eliberarea Palestinei aici, în Washington.”

0
564

”Acestea sunt remarcile mele cu privire la cum Administrația luptă și ne protejează soldații și cetățenii de acuzările venite din partea unei ilegitime Curți Penale Internaționale”.

Repost White House: ”Pe baza unor îngrijorări ridicate la nivelul Congresului în legătură cu încercările palestiniene de a declanșa o anchetă împotriva Israelului în cadrul ICC, Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii anunță închiderea sediului Organizației pentru Eliberarea Palestinei aici, în Washington.”

John Bolton, consilier pentru Securitatea Națională al Administrației Trump, pune la îndoială atât munca, cât și legitimitatea Curții Penale Internaționale, înființate în 1998 și al cărei act constitutiv – Statutul de la Roma – a fost ratificat în iulie 2002. Statele Unite ale Americii nu sunt membre ale acestei instanțe de justiție internaționale.

Prin declarațiile sale, John Bolton readuce în discuție dezbaterile cu privire la responsabilitatea pentru crimele de război și cum Administrația încearcă să se sustragă de la această obligație legală. De asemenea, problematica excepționalismului american este și ea reafirmată: Statele Unite cer respectarea tuturor principiilor dreptului internațional, fără ca acestea să ofere un exemplu.

Închiderea sediului Organizației Pentru Eliberarea Palestinei complică și mai mult relațiile deja tensionate din cadrul axei Statele Unite – Israel – Palestina, ce au luat o nouă turnură la mijlocul acestui an prin intenția de a muta Ambasada Americană de la Tel Aviv la Ierusalim.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.