Nick Cohen: ”Aung San Suu Kyi ne reamintește că nu ar trebui să ne punem încrederea în eroi.”

0
557
Credit Twitter/PA Wire

”Aung San Suu Kyi ne reamintește că nu ar trebui să ne punem încrederea în eroi.”

Tweet-ul lui Nick Cohen, editorialist The Observer și colaborator al publicațiilor The Guardian, Time și Spectator, vine pe fondul ultimelor declarații făcute de Aung San Suu Kyi, Prim Consilier al Myanmarului și laureată a Premiului Nobel pentru Pace în 1991. Conducătoarea de facto a statului este în favoarea întemnițării a doi jurnaliști de la Reuters, în ciuda criticilor exprimate la nivel internațional împotriva acestui act. San Suu Kyi susține, pentru a contracara acuzațiile Organizației Națiunilor Unite, cum că cei doi ar fi fost arestați nu datorită meseriei de jurnalist, ci pentru că au violat Legea privind Secretul de Stat.

În data de 3 septembrie, cei doi jurnaliști au fost condamnați la 7 ani de închisoare, în timp ce investigau masacrul înfăptuit de armata de stat împotriva bărbaților Rohingya în satul Inn Din. Cei doi au fost prinși purtând asupra lor documente ce le conferea identitatea de polițiști, oferite, de altfel, de câțiva membri ai poliției locale într-un restaurant.

Situația poporului Rohingya este citată drept ”epurare etnică” în documentele oficiale ONU. Mii de etnici musulmani Rohingya cad zilnic pradă a numeroase orori comise de armata statului Myanmar, în vreme ce doar 40 000 au reușit să fugă în statul vecin – Bangladesh.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.