Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe și Europene: ”Franța condamnă cu vehemență lansarea rachetelor iraniene asupra teritoriului Irakului. ”

0
495

Întrebat care este răspunsul său în legătură cu rachetele lansate de Iran asupra Kurdistanului, purtătorul de cuvânt a replicat:

Franța condamnă cu vehemență lansarea rachetelor iraniene asupra teritoriului Irakului.

Franța reafirmă importanța respectării suveranității Irakului și reiterează îngrijorarea privind programul de dezvoltare a rachetelor iraniene, precum și transferul lor în regiune.

Președintele francez și Ministrul pentru Afaceri Externe și Europene au subliniat de fiecare dată nemulțumirea cu privire la activitatea regională purtată de oficialii iranieni.”

Această declarație vine ca urmare a unor imagini promovate de televiziunea publică a Iranului, ce surprind câteva rachete menite să fie îndreptate către baza Partidului Democrat al Kurzilor de pe teritoriul Irakului. Separatiștii susțin că acest atac, dublat de cel al dronelor, a omorât 11 oameni și rănit alți 50.

Armata iraniană nu va permite teroriștilor să ne amenințe securitatea națională din nou”, susține Garda, cunoscută și sub acronimul de PDKI, avertizând totodată că viitoarele lor operațiuni vor fi ”și mai destructive”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.