Donald Trump: ”Nu au murit 3000 de oameni din cauza celor două uragane care au lovit Puerto Rico.”

0
515
Credit Twitter/PA Wire

”Nu au murit 3000 de oameni din cauza celor două uragane care au lovit Puerto Rico. Când am părăsit insula, DUPĂ ce trecuse furtuna, erau raportate undeva între 6 și 18 victime. Pe măsura trecerii timpului, situația nu s-a schimbat prea mult. Apoi, mult mai târziu, au început să vină cu cifre mult mai mari, ca 3000…”

Un nou val de critici a fost adus zilele acestea Președintelui Statelor Unite ale Americii în urma controversatului său tweet privitor la numărul victimelor uraganului Maria care a lovit Puerto Rico în 2017.

Întrebat ce crede despre modul cum administrația a răspuns acestui cataclism, Donald Trump a răspuns: ”Cred că Puerto Rico este un succes incredibil, mai puțin cunoscut. Într-o anumită privință, Puerto Rico este cea mai bună treabă a noastră, însă nimeni nu va înțelege asta.”

În ciuda dovezilor științifice aduse de Milken Institute School of Public Health din cadrul George Washington University, Trump susține că acest număr nu este decât o dorință a Democraților de a-i sfida autoritatea și de a-l face să ”dea prost”.

Noile controverse apar într-un context în care administrația este nevoită să se pregătească pentru un nou uragan – Florence – ce se apropie rapid de coasta de sud-est a Statelor Unite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.