Harun Khan: ”Nu putem decât spera că drepturile musulmanilor și ale altor minorități nu sunt luate drept dispensabile.”

0
534

Conservatorii britanici sunt acuzați de Grupul Musulmanilor din Marea Britanie că ar da ”mână liberă bigotrismului” în Europa, după ce aceștia și-au arătat susținerea față de Victor Orban în votul desfășurat miercuri în cadrul Parlamentului European.

Harun Khan, Secretarul General al Consiliului Musulmanilor Marii Britanii, declară:”Într-un moment în care se exprimă din ce în ce mai des îngrijorarea față de răspândirea alarmantă a orientării de extremă dreaptă în Europa, este cu adevărat dezamăgitor că europarlamentarii Partidului Conservator s-au aliniat cu partidele de extremă dreaptă, susținându-l astfel pe domnul Orban.”

”Nu putem decât spera că drepturile musulmanilor și ale altor minorități nu sunt luate drept dispensabile, întrucât se caută metode de susținere a poziției guvernului în cazul Brexit, *așa cum o demonstrează acest vot*.” Partidul Conservator nu a răspuns cererilor de realizare a unei anchete privind nivelul de islamofobie din interiorul partidului. Această din urmă acțiune ridică îngrijorări față de bigotria din interiorul partidului. Singura excepție a Partidului Conservator este baronesa Nosheena Mobarik, care s-a opus votului.

Reamintim că miercuri, 12 septembrie, europarlamentarii au decis, într-un vot de 448-197, declanșarea ”opțiunii nucleare” a Tratatului de la Lisabona, care ar putea lăsa Ungaria lipsită de drepturile sale în cadrul Consiliului European.

Într-o analiză realizată de The Independent, se arată că Partidul Conservator a fost singurul partid conservator aflat la guvernare din Vestul Europei care s-a opus acestei moțiuni.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.