Paul Manafort pledă vinovat și este de acord să coopereze în cazul investigației Mueller

0
510

Fostul șef de campanie al Președintelui Donald Trump, Paul Manafort, a decis să coopereze cu Departamentul de Justiție, inclusiv în cazul investigației conduse de Robert Mueller cu privire la interferența Rusiei în alegerile prezidențiale din 2016.

Manafort a pledat vinovat la capătul de acuzare privind conspirația împotriva Statelor Unite și de obstrucționare a justiției pe fondul manipulării martorilor.

Într-o declarație făcută pentru CNN după aflarea verdictului, Secretarul de Presă al Casei Albe, Sarah Sanders, a afirmat: ”Aceasta nu a avut absolut nimic de a face cu Președintele și campania sa prezidențială victorioasă din 2016. Aceste două evenimente sunt cu totul independente.”

Judecătorii vor renunța la celelalte cinci capete de acuzare îndreptate împotriva lui Manafort, acestea fiind spălare de bani, fraudă fiscală, eșec în a dezvălui conturi bancare străine, violare a legii federale în domeniul lobbying-ului și mințire a Departamentului de Justiție. Cu toate acestea, instanța informează că Manafort pledă vinovat și față de aceste acuzații.

Paul Manafort, agentul politic de top al lui Trump între mai și august 2016, este considerat una din marile ”capturi” ale biroului lui Mueller. Pe lângă acuzațiile Departamentului de Justiție, echipa specială de investigație susține și că acesta s-ar face vinovat de complicitate cu Rusia în perioada cât a lucrat pentru Trump.

În ultimele luni, opțiunile legale la care putea apela Manafort s-au redus, în vreme ce investigația specială a avut parte de câteva câștiguri de cauză, trimițându-l pe acesta la închisoare, asigurându-și câțiva colaboratori cheie și câștigând câteva condamnări.

Sursa: CNN Politics

 

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.