Ion Jinga:”Sunt bucuros că am putut prezida Grupul Francofon din cadrul ONU.”

0
513
Sursa: businessinsider.com

”Sunt bucuros că am putut prezida Grupul Francofon din cadrul ONU. Impresionantă prezentare din partea Armeniei, ceea ce denotă perspective excelente pentru viitorul summit al Organizației Internaționale a Francofoniei din Erevan.”

Ion Jinga este un diplomat de carieră român, care lucrează în cadrul Ministerului Afacerilor Externe din anul 1992. Între 2003 și 2008 a fost ambasadorul României în Regatul Belgiei, iar între 2008 si 2015 a fost ambasadorul României în Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord. 

În prezent, Ion Jinga este Președintele Comisiei pentru Consolidarea Păcii din cadrul Organizației Națiunilor Unite, dar și Președinte al Grupului ambasadorilor țărilor membre ale Organizației Internaționale a Francofoniei (OIF). OIF este compusă din 57 de state și guverne membre, precum și 23 state cu rol de observator. Summit-ul amintit în cadrul summit-ului va avea loc între 10 și 11 octombrie. Accentul dezbaterilor se va pune pe  situația îngrijorătoare din mai multe țări ale spațiului francofon, în special Republica Central Africană, Burundi, Guineea- Bissau, Thailanda și Ucraina.

Prezidarea întâlnirii Grupului Francofon vine după intervenția ambasadorului Jinga în cadrul dezbaterii pe tema reformei operaţiunilor de menținere a păcii, organizată de președinția americană a Consiliului de Securitate ONU miercuri, 12 septembrie.  Acesta a atras atenţia asupra necesităţii adaptării operaţiunilor la realitățile actuale, menționând că: “În vederea asigurării unui răspuns rapid şi eficient pentru atingerea obiectivelor, eforturile statelor trebuie să se concentreze pe mobilizarea unui sprijin cât mai larg pentru dezvoltarea unor standarde clare, impunerea unei responsabilități sporite și dislocarea în teren a unor forţe bine echipate şi pregătite corespunzător”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.