Accent pe consolidarea Europei și pe menținerea ordinii internaționale

0
486
Sursa: Young Initiative on Foreign Affairs and International Relations

Într-un discurs ținut în fața Parlamentului, Ministrul Afacerilor Externe Heiko Maas subliniază prioritățile politicii externe germane pentru anul următor. 

În această săptămână, Bundestag-ul dezbate draftul Bugetului Federal pentru 2019. Miercuri, 12 septembrie, Ministrul de Externe german a prezentat propunerea sa pentru bugetul Oficiului Federal Extern. Aceasta reflectă provocările de pe arena internațională cărora statul german trebuie să facă față în anul următor. Draft-ul aproximează că 5.57 miliarde de euro vor fi investiți, ceea ce reprezintă doar 1,6% din bugetul federal.

În discursul său, Ministrul Maas s-a concentrat pe rolul Germaniei în consolidarea proiectului european și pe modalitățile în care poate aceasta să se implice pentru menținerea ordinii internaționale.

”Indiferent de provocările cu care ne vom confrunta – că vor fi ele de ordin economic, social, protejarea mediului, sau chiar problema migrației – nimeni în Europa nu va fi capabil să găsească un răspuns satisfăcător la nivel național. Vom avea nevoie, mai degrabă, de o soluție europeană.”

Acesta a continuat spunând că este interesul Europei să devină ”capabilă a conduce politică externă” și să accepte în acest sens mai multă responsabilitate, ca de exemplu pentru milioanele de oameni din regiunile-criză ale Africii, sau în Orientul Apropiat și Mijlociu.

Heiko Maas subliniază că Germania este deja al doilea cel mai mare contribuitor în domeniul umanitar, îndreptat către UN Refugee Agency (UNHCR). Bugetul pentru 2018 alocă aproape 1.8 miliarde de euro pentru asistență umanitară și prevenirea crizelor – ceea ce înseamnă aproximativ o treime din bugetul total ce însumează 5.45 miliarde de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.