Donald Trump: ”Finalizați construcția zidului!”

0
524
Sursa: businessinsider.com

”Oare când va învăța conducerea Partidului Republican că este jucată pe degete de Democrați pe subiectul Securității Frontierelor și a Construcției Zidului? Fără granițe, nu avem o țară. Cu granițele deschise, pe care Democrații le doresc, nu avem nimic altceva înafară de crimă. Finalizați construirea zidului!”

Una din marile controverse ale administrației Trump este construcția unui zid despărțitor între Statele Unite ale Americii și Mexic. Fiind unul din punctele cu răsunetul cel mai mare din timpul campaniei sale electorale din 2015, Președintele american face tot posibilul ca acest proiect să devină o realitate. 

Intenția din spatele acestui proiect este menținerea imigranților înafara granițelor țării. Reamintim câteva din afirmațiile care au consacrat primele discuții referitoare la construcția zidului:

”Atunci când Mexicul își trimite aici oamenii, ei bine, nu îi trimite pe cei mai buni…El trimit persoane care au o mulțime de probleme, probleme pe care ni le aduc și nouă. Aduc droguri. Aduc crimă. Sunt violatori. Câțiva dintre ei, presupun, or fi și oameni buni.”

”Mexicul ne jefuiește statul mai mult decât oricare altă națiune.”

”Voi construi un zid măreț la granița sudică și voi obliga Mexicul să plătească pentru acel zid. Luați aminte la ceea ce vă spun.”

”Atât timp cât administrația mea este la conducere, oricine trece granița ilegal va fi arestat până ce va fi expulzat din țară și retrimis în țara de origine.”

Granița cu Mexicul măsoară aproximativ 1 900 de mile și se întinde de-a lungul a patru state: California, Arizona, New Mexico și Texas. Prin comparație, Zidul Berlinului a măsurat 96 de mile, iar Marele Zid Chinezesc este de 13 000 de mile lungime.

Estimările variază. În luna februarie a anului 2016, Donald Trump a declarat pentru MSNBC că ar putea finaliza zidul cu $8 miliarde de dolari.  Președintele susține că Mexicul va contribui financiar la această construcție, în vreme ce fostul lider al Mexicului, Enrique Peña Nieto, a contrazis vehement, în multe contexte, această afirmație.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.