Oficialii europeni vizitează Rotterdamul în condițiile Brexit

0
561
Sursa: Global Innovation Exchange

Pe 29 martie 2019 – în aproximativ 200 de zile – Marea Britanie va părăsi Uniunea Europeană. Brexitul va avea consecințe majore în domeniul comerțului asupra Europei continentale.

Din moment ce termenul limită se apropie, ”business-urile trebuie să se asigure că sunt pregătite pentru asta”, a declarat ministrul olandez al comerțului, Sigrid Kaag. Pentru a putea menține comerțul în ritmul său obișnuit și pentru a limita cât de mult cu putință întârzierile la graniță în faza post-Brexit, Olanda întreprinde câteva acțiuni în acest sens.

Aceste acțiuni au fost discutate odată cu vizita oficialilor Uniunii Europene în portul din Rotterdam. Fiind cel mai mare și modern port al Uniunii Europene, Rotterdamul este ”paznicul” Europei în domeniul comerțului.

La momentul curent, autoritățile olandeze efectuează verificări periodice ale produselor ce vin din afara Uniunii Europene în Terminalul Inspecției de Stat. În absența unei înțelegeri finale, produsele britanice vor fi supuse aceluiași tratament.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.