Mike Pompeo: ”Înțelegerea cu Iranul a căzut.”

0
523
Sursa: businessinsider.com

Ceea ce a făcut John Kerry implicându-se în discuții cu regimul Iranului, principalul stat sponsor al terorismului, este fără precedent și inconsistent cu politica externă americană. Înțelegerea a căzut. Las-o așa.”

John Kerry a deținut funcția de Secretar de Stat în cadrul administrației Obama între 2013 și 2017. Sub conducerea sa, Planul Comun de Acțiune Cuprinzător (Joint Comprehensive Plan of Action), cunoscut sub denumirea sa de Înțelegerea Iran, a fost implementat de cei cinci membri permanenți ai Consiliului de Securitate (Statele Unite, Rusia, Marea Britanie, Franța, China), alături de Germania și Uniunea Europeană. 

Statele Unite ale Americii s-au retras din acord în luna mai a acestui an.

Mike Pompeo, actualul Secretar de Stat sub administrația Trump, îl acuză pe John Kerry cum că ar conduce negocieri secrete cu oficiali iranieni în vederea subminării autorității Președintelui. Un purtător de cuvânt al fostului Secretar de Stat neagă aceste afirmații, susținând că ”acesta nu are niciun secret față de actuala administrație”. Purtătorul de cuvânt a mai declarat că nu este nimic ieșit din comun ca foști diplomați americani să continue să aibă întrevederi cu omologi străini, o activitate practicată de însuși Henry Kissinger.

De asemenea, Pompeo o acuză pe una din fostele negociatoare în cadrul Înțelegerii Iran pentru faptul că l-a însoțit pe Kerry la o conferință pe securitate în Munich la începutul acestui an. Replica lui Wendy Sherman a venit pe Twitter, aceasta subliniind faptul că tot ceea ce încearcă actualul Secretar de Stat este doar să distragă atenția de la scandalul în care este implicat Paul Manafort și care aduce o pată adițională pe autoritatea Președintelui.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.