Estonia susține creșterea bugetului Uniunii Europe în sprijinirea acțiunii externe

0
516
Sursa: GDELT Project

Miniștrii dezvoltării din Consiliul Afacerilor Externe au discutat în cadrul unei întâlniri la Bruxelles finanțarea acțiunii externe a Uniunii Europene după 2020. Ei s-au concentrat pe zona de vecinătate a Uniunii și Africa, extinzând și făcând cooperarea internațională mai eficientă.  

Directorul General al Departamentului Cooperării Economice Externe al Ministerului Afacerilor Externe Jüri Seilenthal, care a reprezentat Estonia, a afirmat că pe fondul securității globale, Uniunea Europeană ar trebui să investească mai mult în acțiunea externă. ”Este important pentru Estonia ca Uniunea Europeană să identifice în structura bugetului său politica de vecinătate drept o prioritate. Actualul instrument al politicii vecinătății s-a dovedit a fi eficient ca instrument de sine-stătător, susținând reformele în statele partenere ale Uniunii Europene.” a declarat Seilenthal.

Potrivit propunerii, 123 de miliarde de euro ar putea fi alocați instrumentului de finanțare al acțiunii externe, ceea ce reprezintă o majorare cu 30% comparativ cu schema curentă multianuală.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.