Klaus Johannis: ”Interconectivitatea modelează lumea și transformă geografia și politica.”

0
519
Sursa: businessinsider.com

”Summitul Inițiativei celor Trei Mări construiește pe baza nevoii statelor membre de a găsi un punct de convergență economică cu Europa Vestică. Subliniez din nou că acest summit este un instrument esențial pentru dezvoltarea și modernizarea economiilor noastre. Interconectivitatea modelează lumea și transformă geografia și politica.”

România găzduiește pentru două zile oficiali din Uniunea Europeană şi Statele Unite, care se reunesc în cadrul proiectului Iniţiativa Celor 3 Mări.

Zona de interes este arealul dintre Marea Baltică, Marea Adriatică şi Marea Neagră. Liderii invitați dezbat proiecte economice pentru dezvoltarea regiunii, având în același timp în vedere și consolidarea parteneriatului transatlantic.

Iniţiativa Celor 3 Mări este un proiect inițiat de președinta Croației, Kolinda Grabar-Kitarovic, și susţinut de 12 state din Europa Centrală şi de Est, situate în zona de interes a proiectului.

La acest summit iau parte cele 12 state membre ale Uniunii Europene – Austria, Bulgaria, Croatia, Cehia, Estonia, Ungaria, Lituania, Letonia, Polonia, România, Slovacia și Slovenia, precum și o serie de invitați speciali: preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, ministrul german de externe şi secretarul Statelor Unite pentru Energie.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.