Albania ar trebui să susțină Kosovo în toate procesele sale de integrare

0
557
Sursa: Digital Diplomacy Coalition

Vice-premierul și ministrul afacerilor externe ai Republicii Kosovo l-au primit săptămâna trecută pe ministrul afacerilor externe al Republicii Albaneze, aflat într-o vizită oficială la Pristina. 

Ministrul kosovar Pacolli i-a mulțumit cordial ministrului albanez Bushati pentru asistența susținută arătată față de Kosovo. Agenda întâlnirii s-a concentrat pe identificarea unor puncte în care cooperarea ar putea fi extinsă, precum și propuneri în ceea ce privește combaterea unor provocări mutuale în domeniul diplomației și al afacerilor externe.

Ministrul Bushati este de aceeași părere cu ministrul Pacolli privitor la faptul că apartenența la organizații precum UNESCO, INTERPOL, sprijinul în finalizarea procesului de liberalizare a vizelor, cooperare în cadrul schimburilor de experiență și know-how vis-a-vis de organizațiile regionale, aprofundarea cooperării în vederea extinderii prezenței diplomatice, necesită cooperare intensă și coordonare între cele două state la toate nivelurile.

Mai mult decât atât, pe parcursul întâlnirii, s-a discutat și importanța asistenței oferite de Republica Albaneză Republicii Kosovo pentru a facilita negocierile Acordului Cuprinzător. Ministrul Pacolli a subliniat importanța extinderii integrării economice între cele două state, cu un accent deosebit pe creșterea volumului comerțului, prin reducerea taxelor vamale și a barierelor tehnice, precum și îmbunătățirea infrastructurii.

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.