Madeleine Albright: ”Această decizie a fost bazată pe frică, nu fapte.”

0
529
Sursa: businessinsider.com

”Administrația Trump a anunțat o tăiere crudă și inutilă legată de procedura de admitere a refugiaților. Această decizie a fost bazată pe frică, nu fapte. Alăturați-vă în încercarea mea de a spune Congresului că America trebuie să poată face lucrurile mai bine.”

Madeleine Albright este un diplomat american de origine evreiască cehă, membră a Partidului Democrat, rămasă în istorie drept prima femeie care a servit drept Secretar de Stat al Statelor Unite ale Americii. 

Tweetul lui Madeleine Albright vine pe fondul subiectului refugiaților, o controversă de proporții uriașe inerente personalității Președintelui Donald Trump. La începutul lunii iunie, autorităţile americane au recunoscut că au separat două mii de copii de părinţii lor imigranţi, imediat după ce au păşit în Statele Unite. ONU a descris comportamentul autorităţilor americane drept inadmisibil şi a cerut Statelor Unite să pună punct acestor practici de separări forţate. Donald Trump, însă, nu acceptat pe loc criticile.

Mai mult decât atât, în cursul acestei săptămâni, Secretarul de Stat Mike Pompeo a anunțat că Statele Unite planifică să nu permită unui număr mai mare de 30.000 de refugiați intre pe teritoriul țării pentru anul fiscal 2019, care va începe de la 1 octombrie.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.