Belgia anunță direcțiile urmărite în Consiliul de Securitate

0
503
Sursa: Belgium Canadian Business Chamber

Într-un comunicat de presă postat ieri, 21 septembrie, Ministerul Afacerilor Externe, al Comerțului Extern și Cooperării al Regatului Belgiei a anunțat direcțiile intervenției Ministrului Didier Reynders în cadrul Summitului Nelson Mandela de pe 24 septembrie, ținut la ONU. 

Vice-premierul și ministrul afacerilor externe vor reitera angajamentul belgian față de multilateralitate, prevenția conflictului, dezvoltare sustenabilă și drepturile omului, ca piloni principali ai menținerii păcii la nivel mondial. Ministrul va sublinia de asemenea că pacea nu este doar absența războiului și că aceasta, pentru a putea fi menținută pe lungă durată, trebuie să fie susținută de o societate justă și inclusivă, care să dispună de instituții responsabile.

Belgia a ales deliberat drept slogan ”Stimularea Consensului, Acțiune pentru Pace” pentru mandatul său ca membru non-permanent în cadrul Consiliului de Securitate, care va începe în ianuarie 2019. Comunicatul subliniază că acțiunile întreprinse în acest organism ONU vor fi bazate pe o cultură a dialogului și compromisului. Belgia va încerca, de asemenea, să promoveze înțelegere mutuală și nu jocul de a găsi vinovatul, cooperarea față de confruntare, justiție în loc de partizanat, statul de drept și nu legea forței.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.