Pompeo: ”principala noastră responsabilitate: deservirea poporului american”

0
555
Sursa: Vox

În cadrul op-ed-ului său, Secretarul de Stat Mike Pompeo răspunde, într-o manieră mai elaborată, ultimului val de critici declanșat de anunțul oficial al administrației Trump de a limita numărul imigranților la 30 000 pentru anul 2019, încercând să justifice prezenta măsura prin readucerea în discuție a sloganului ”Make America great again!” și promovarea mentalității de ”America este a americanilor”. Cităm, spre exemplificare, cele mai notabile două paragrafe ale Secretarului de Stat:

Viziunea noastră: Dați-ne oamenii voștri nevoiași, oamenii voștri săraci…dar numai 30 000 dintre ei”

Responsabilitatea americană față de cei mai vulnerabili se extinde cu mult înafara sistemului imigrării. Punem un nou accent pe creșterea asistenței acordate refugiaților și altor persoane strămutate, dar aceasta într-un perimetru cât mai apropiat de casele lor. Putem adăposti, hrăni, pune la dispoziție servicii medicale pentru sute de mii de refugiați în propriile țări și putem face asta mult mai rapid decât am putea-o face în Statele Unite. Prioritizăm, de asemenea, întoarcerea voluntară, în siguranță, a refugiaților către statele de unde provin atunci când condițiile o permit – o soluție pe care majoritatea refugiaților o preferă.

Președintele Donald Trump a promis să mențină poporul american în siguranță prin verificarea mai atentă a celor care vor să intre în țara noastră, prioritizând, în același timp, procesarea cazurilor celor care se află deja aici. Cred că putem atinge idealul asistării oamenilor care au nevoie de ajutorul nostru din întreaga lume, fără a pierde, însă, din vedere datoria noastră principală:deservirea poporului american. Suntem, și vom continua să fim, cea mai generoasă națiune din lume.”

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.