Discuție dintre Mike Pompeo și Prim Ministrul Guvernului Regional kurd

0
520
Sursa: businessinsider.com

”Secretarul de Stat Pompeo a vorbit cu Prim Ministrul Guvernului Regional al Kurdistanului în vederea consolidării securității și a cooperării economice dintre Guvernul Regional al Kurdistanului și Guvernul Irakului.”

Cei doi reprezentanți oficiali ai Statelor Unite și Kurdistanului discută frecvent telefonic în vederea formării unui nou guvern în Irak. 

Ei au convenit că viitorul guvern ar trebui să reflecte dorințele și cererile tuturor irakienilor și și-au exprimat speranța că stabilitatea politică și securitatea vor triumfa sub conducerea noii administrații, potrivit unui comunicat de presă emis de Guvernul Regional al Kurdistanului.

Pompeo a lăudat rolul avut de acest guvern în procesul politic de la nivelul Irakului și l-a felicitat pe Barzani pentru cele trei poziții cheie de conducere de la nivelul statului pe care le-a avut de-a lungul timpului – deținerea președinție, în parlament și guvern.

Kurdistanul Irakian este o regiune autonomă în nordul Irakului. Are granițe cu Iran la est, cu Turcia în nord, cu Siria la vest și în rest cu Irak. Regiunea este condusă de Guvernul Regional Kurdistanian și are capitala Arbil, cunoscută și ca Erbil. Statutul său încă este dezbătut la nivel internațional, acesta fiind un stat de facto. 38 de țări au relații cu regiunea kurdă, însă niciunul nu recunoaște existența unui stat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.