Javad Zarif: ”Statele Unite trebuie să înceapă să se comporte ca un stat normal.”

0
511
Sursa: businessinsider.com

”Este adevărat că există o amenințare reală la adresa regiunii noastre, precum și a păcii internaționale și a securității. Acest pericol este dreptul administrației Trump de a destabiliza lumea, împreună cu ai săi complici corupți din zona noastră. Statele Unite trebuie să înceapă să se comporte ca un stat normal.”

Javad Zarif este actualul Ministru de Externe al Republicii Islamice Iran. Tweetul său a venit în urma incidentelor întâmplate sâmbătă. Un atac a fost lansat asupra unei parade militare din orașul Ahvaz, în care au murit 25 de persoane, transmite Reuters.

El a fost lansat de câteva persoane înarmate, într-un parc din apropierea paradei. 25 de persoane au fost ucise, dintre care jumătate erau Gardieni ai Revoluției, unitate militară de elită, care se află în directa subordine a liderului țării, Khamenei.

Chiar dacă atacul a fost revendicat de organizația teroristă a Statului Islamic, precum și de gruparea anti-guvernamentală Rezistența Națională Ahvaz, Ministrul de Externe continuă să învinovățească Statele Unite pentru astfel de pierderi, continuând deci aceeași retorică ce acompaniază relațiile dintre cele două state încă din a doua jumătate a secolului al XX-lea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.