Nasheed: ”Democrația este o inevitabilitate istorică.”

0
529
Sursa: businessinsider.com

”Felicitări Președintelui ales Ibrahim Solih. Ai adus un serviciu extraordinar nu numai poporului din Maldive, dar și iubitorilor libertății de pretutindeni. Democrația este o inevitabilitate istorică.”

Primul președinte ales democratic al statului Maldive, Mohamed Nasheed, forțat să își dea demisia în 2012 și închis ulterior în urma unei lovituri de stat pusă la cale de liderul autoritar, Abdul Gayoom, își exprimă bucuria și speranța față de un altfel de viitor pentru țara sa în urma alegerilor din acest weekend. 

Secțiile de votare s-au deschis ieri dimineață la ora 08:00 și s-au închis cu trei ore mai târziu, ora 19:00, datorită cozilor lungi care se strânseseră spre finalul procesului de votare. Uniunea Europeană și Statele Unite și-au exprimat îngrijorarea cu privire la prezentele alegeri, ambele amenințând cu impunerea sancțiunilor dacă situația democrației nu se îmbunătățește.

Candidatul frontului unit al opoziției afirmă victoria în fața lui Abdulla Yameen, cu 437 din 472 de urne de votare numărate, conform presei Oceanului Indian. Cu toate acestea, comisia națională electorală nu a confirmat oficial procentajul. Observatorii susțin că alegerile au fost fraudate în favoarea lui Yameen, care este înclinat către menținerea unor legături cu China, în vreme ce Solih are drept obiective consolidarea relației cu India.

Solih declară că victoria sa este ”un moment de fericire, un moment al speranței” și face apel la nevoia unei tranziții de putere pașnice în arhipelagul Oceanului Indian.

 

 

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.