Emmanuel Macron: ”Momentele pe care le trăim sunt istorice.”

0
493
Sursa: businessinsider.com

”Momentele pe care le trăim sunt istorice: în vreme ce provocările mondiale sunt considerabile, dorința de respectare a regulilor colective pare să fie pusă la îndoială. Însă aceasta nu în toate țările, nu în Franța. Ne dăm întâlnire marți pe 25 septembrie în cadrul Adunării Generale ONU!”

Președintele Republicii Franceze, Emmanuel Macron, Ministrul Afacerilor Externe și Europene, Jean-Yves Le Drian, împreună cu Secretarul de Stat, Jean-Baptiste Lemoyne, participă zilele acestea la a 73-a Adunare Generală a Organizației Națiunilor Unite. 

Pe parcursul numeroaselor evenimente programate de-a lungul acestor întâlniri, cei trei lideri vor adresa în manieră multilaterală principalele probleme cu care se confruntă secolul al XXI-lea:

  • Aspecte globale: climă și mediu, dezvoltare sustenabilă, reducerea sărăciei și lupta împotriva inegalităților, educație, migrație
  • Reforme la nivelul ONU: În vreme ce ultimele crize confirmă centralitatea Organizației Națiunilor Unite, ele au consolidat încrederea în nevoia de a face organizația mult mai eficientă și reprezentativă față de dinamica globală curentă
  • Prevenția crizelor și managementul lor
  • Protecția drepturilor omului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.