Hegseth: ”Discursul lui Donald Trump ar trebui introdus în licee.”

0
485
Sursa: businessinsider.com

”Discursul Președintelui Donald Trump în cadrul Adunării Generale ONU ar trebui să fie introdus în liceele americane. O frumoasă articulare a ceea ce înseamnă să fii american și respingere a globalizării.”

Pete Hegseth (38) este contribuitor în cadrul Fox News. Acest post de televiziune este recunoscut la nivelul Statelor unite ca fiind partizan al actualei administrații, ca dovadă și tweet-ul ce vine să facă notă discordantă criticilor aduse la nivel internațional intervenției lui Trump din cadrul Dezbaterii Generale. 

Președintele Donald Trump și-a debutat cel de-al doilea discurs sub egida ONU în aceeași manieră cu care și-a început și campania electorală: lăudându-se despre cum administrația sa a avut cele mai mari realizări neînregistrate vreodată de vreun alt cabinet american. Reacția sălii s-a materializat la nivelul unor hohote de râs, iar răspunsul spontan al Președintelui a fost ”nu mă așteptam la această reacție, dar este în regulă”.

Discursul său s-a concentrat, în primul rând, pe transmiterea către audiența națională și internațională, a angajamentului său față de politicile și convingerile pe care le-a tot promovat de când s-a adresat ultima oară în același cadru în luna septembrie a anului 2017.Președintele și-a apărat poziția binecunoscută față de Iran și războiul tarifelor cu China, a lăudat abordarea sa diplomatică față de Coreea de Nord și și-a reafirmat poziția de respingere a globalizării și a importanței exponențiale a instituțiilor internaționale.

Discursul său a demonstrat faptul că în vreme ce Președintele american a accelerat procesul de punere în aplicarea unor politici mai controversate, viziunea sa angrenată în doctrina ”America a americanilor” rămâne neschimbată: promovarea ideii că lumea este cel mai bine deservită dacă țările se concentrează pe propriul interes statal și resping mecanismele guvernării globale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.