Macron: ”Haideți să continuăm să lucrăm împreună în următoarele luni.”

0
542
Sursa: businessinsider.com

”Haideți să continuăm să lucrăm împreună în următoarele luni. Franța va prezida viitorul Summit G7 cu următorul scop: combaterea inegalităților.”

Tweetul Președintelui francez vine ca răspuns la felicitările primite din partea lui Bill Gates în cadrul evenimentului Goalkeepers, ce reunește liderii lumii în cadrul unui eveniment ce amplifică eforturile luptei împotriva sărăciei, inegalităților și bolilor. Macron a fost felicitat de Gates pentru discursul său motivațional despre sănătate, climă și educație. 

Franța va prezida summit-ul G7 din iunie 2019, iar pentru aceasta, a început pregătirea agendei chiar cu mult înainte ca statul canadian să preia președinția anul acesta. Republica franceză subliniază faptul că viitorul summit G7 se va desfășura concomitent cu primirea unor noi membri în G20. Se poate observa, astfel, o diviziune a muncii, G7 concentrându-se mai mult pe pace și securitate, ceea ce și reflectă, de altfel, faptul că trei dintre statele participante sunt și membri permanenți ai Consiliului de Securitate. În egală măsură, G7 încă este la fel de relevant pentru dezvoltarea continentului african. Chiar dacă și G20 este implicat în acest context, Africa ar trebui să rămână o prioritate pentru G7. O nouă dimensiune adăugată agendei G7 este mediul înconjurător și combaterea încălzirii globale, iar aceasta nu este doar pentru susținerea Convenției Cadru pentru Încălzirea Globală (UNFCCC), ci și pentru a dezvolta politici climatice în alte modalități adiacente.

Cele trei priorități stabilite de Franța pentru mandatul său sunt încălzirea globală, statul francez fiind o voce vehementă pe scena internațională care susține combaterea încălzirii globale. Aceasta este, din perspectiva sa, cea mai mare provocare a umanității la momentul curent.

A doua prioritate este dezvoltarea. Aceasta ar trebui realizată într-o manieră exhaustivă, care să susțină dezvoltarea pe toate palierele. Această prioritate include educația, în special reactualizarea Parteneriatului Global pentru Educație. Franța face presiuni asupra tuturor membrilor G7 în această privință. Alte aspecte incluse în cea de-a doua prioritate este egalitatea de gen și alte probleme inerente diferențelor de gen.

A treia prioritate este adresarea problemelor legate de securitatea, pacea și siguranța privitoare la Siria, terorism și migrație. Migrația este, de asemenea, cauzată de sub-dezvoltare, în special în Orientul Mijlociu și Africa de Nord.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.