Ministerul Afacerilor Externe al Finlandei în lupta împotriva încălzirii globale

0
481
Sursa: Behance Creative

Potrivit unui comunicat de presă recent al Ministerului Afacerilor Externe al Suediei, Consiliul Arctic al Grupului de Experți pe Carbon Negru și Metan s-a întâlnit în Helsinki la finalul săptămânii trecute. Scopul acestuia este de a crește nivelul de conștientizare asupra încălzirii globale cauzate de aceste două elemente și de a oferi recomandări în legătură cu reducerea lor. 

Particulele de carbon negru și gaz metan sunt poluanți puternici, în ciuda perioadei relativ scurte în care se găsesc în atmosferă. Prin reducerea emisiilor lor, este posibil să se ajungă la rezultate rapide în combaterea încălzirii globale. Carbonul negru are un impact semnificativ asupra regiunii Arctice, accelerând topirea ghețarilor.

Consiliul Arctic a dezvoltat o Acțiune – Cadru pentru Reducerea Emisiilor de Carbon Negru și Metan în 2015 și a fondat Grupul de Experți care să monitorizeze implementarea acesteia. Doi ani mai târziu, ei au întreprins o acțiune unică la nivel mondial, setând limite pentru carbonul negru între 25% și 33% până în 2025.

Pe parcursul preluării președinției de către Consiliul Arctic, Grupul de Experți a fost prezidat de profesorul cercetător Mikael Hildén din cadrul Institutului Finlandez al Mediului. Raportul Grupului va fi publicat odată cu întâlnirea ministerială din mai 2019. În Helsinki, Grupul de Experți a lucrat la reactualizări și adăugiri referitoare la sectoarele ce emit carbon negru și metan pentru pregătirea raportului din 2019.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.