Danon: ”Israelul și SUA rămân puternice în fața Iranului.”

0
534
Credit Twitter/PA Wire

”O întâlnire importantă și de succes cu Prim-Ministrul Netanyanhu și Ambasadoarea Haley. Israelul și SUA rămân puternice în fața Iranului.”

Danny Danon este Reprezentantul Permanent al Israelului la ONU. Danon a fost înainte membru al Knessetului din partea Partidului Likud, Ministru al Științei, Tehnologiei și Spațiului, precum și Vice Ministru al Apărării. 

Statele Unite ale Americii și Israelul sunt doi aliați cu multe obiective comune pe arena internațională, în special de când administrația Trump a mutat ambasada americană în Ierusalim. Strategia lor împotriva Iranului și răspunsurile Republicii Islamice fac subiectul unui conflict ce trebuie urmărit îndeaproape în 2019.

Președintele Donald Trump s-a folosit de discursul său în fața Adunării Generale pentru a denunța Iranul drept ”o dictatură coruptă”a căror lideri ”seamănă haos, moarte și distrugere”și a transmis Consiliului de Securitate a doua zi că Washingtonul va implementa noi sancțiuni împotriva Iranului.

Tot în cadrul Dezbaterii Generale, Prim Ministrul Israelului Benjamin Netanyahu a descris ceea ce susține el că ar fi un depozit atomic secret în Teheran și a acuzat Europa că nu face nimic pentru a stopa aceste activități. Acesta a prezentat o fotografie aeriană a capitalei Iraniene marcată cu o săgeată roșie, evidențiind locul în care presupusa activitate nucleară s-ar desfășura, în ciuda acordului semnat în 2015.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.